تعامل هنرهای تجسمی شهری با مخاطب: مطالعه موردی: سالانه هنرهای شهری بهارستان تهران سال 1395

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 دانشیار دانشکده هنرهای تجسمی، پردیس هنرهای زیبا، دانشگاه تهران ، تهران، ایران

2 دانشجوی دکتری پژوهش هنر، پردیس هنرهای زیبا، دانشگاه تهران، تهران، ایران

چکیده

این پژوهش با هدف بررسی مؤلفه­ های مؤثر در ایجاد تعامل بین هنر شهری و مخاطبان عام جوامع شهری به چرایی و چگونگی نقش آثار هنری ارائه شده در مناسبت­ های ملی، مذهبی یا شرایط روزمره با توجه به درک مخاطب بپرد­ازد. مطالعه موردی این مقاله شهر تهران است. روش این تحقیق توصیفی- تحلیلی بوده و منابع آن اسناد کتابخانه­ ای است. از آن جایی که توجه مخاطبان فضای شهری در ورود به توجهی سطحی و بدون تحلیل است؛ در این مقاله تلاش شده تا به دو سؤال اصلی در راستای اهداف تعیین شده پاسخ داده شود که تعامل هنر شهری با مخاطب چگونه تعریف می ­شود و سهم مخاطب در ایجاد تعامل مؤثر با سالانه هنرهای شهری تهران در چه مولفه­ هایی مشخص  است؟ نتایج حاصل از پژوهش نشان می­ دهد که وجه فرهنگی، سمبلیک، تعاملی و زیست محیطی آثار و تصورات فرهنگی و فعالیت ­های اجتماعی شهر تهران در بازتعریف مفاهیم ارزشی به جهت ایجاد شادابی، ترویج صلح طلبی و آگاهی از توسعه پایدار زیست محیطی مؤثر بوده و با ادراک و آموزش اطلاعات مخاطبان رابطه مستقیم دارد.

کلیدواژه‌ها


- Pakzad, J. (2004). A guide to designing urban spaces in Iran. Tehran: The Ministry of Housing and Urbanization. The Deputy Architecture and Urbanization Department. Secretariat for High Council of Urbanization and Architecture.
- Remesar, A. (2005). Urban Regeneration a challenge for Public Art. Barcelona: MomografiesPsico Socio ambientals Publication.
- Sturley, M. (2010). Kamacdonal Community Plan for Public Art. Vancouver: Adoted may Publication.
- Sohrabi, N., M. (2017). Public Art: Place Making or Focus on Values (Case Study: Vali-Asr Street, Tehran). Arts and Social Sciences Journal. Vol.8, No. 3, 4-7.